Savjetovanje

SAVJETOVANJE


Upravljanje promjenama

Organizacijske promjene unutar tvrtki donose se iz različitih razloga, naročito iz razloga konkurentnosti. IBS AC razvija mnogobrojne koncepte iz tog područja ili sudjeluje u procesu donošenja istih (klasični i specifični koncepti).

Vanjski stručnjaci s kojima surađujemo na usluzi su klijentima tijekom cijelog procesa promjena.


Restrukturiranje

Preuzimanjem operativnog rukovođenja IBS AC osigurava:

  • strateške odluke donose se pravodobno
  • kvalitetno upravljanje i korištenje likvidnim rezervama
  • dostupnost resursa i njihovo korištenje u strukturalnim i strateškim zadacima

Donošenje i provedba „neugodnih“ i „bolnih“ odluka (npr. zbrinjavanje viška radnika), kako bi „zdravi“ dio poslovanja opstao.

Restrukturiranje kroz stečajni ili predstečajni postupak.

IBS AC nudi vođenje poslovanja dijelova tvrtki koji imaju perspektivu opstanka i ponovnog pokretanja rada ili proizvodnje. Za ove usluge na raspolaganju nam je tim poreznih stručnjaka, stručnjaka stečajnog prava, revizije i sl.


M&A zadaci

SPAJANJE I PREUZIMANJE – Za slučajeve spajanja i preuzimanja nudimo usluge temeljene na dugogodišnjem znanju i iskustvu u tim specifičnim situacijama. Iza nas stoje stvarni rezultati za koje posjedujemo konkretne reference - od vršenja procesa dubinskog snimanja (due dilligence), sudjelovanja u pregovorima pa sve do pripajanja/spajanja preuzetih tvrtki.


Financiranje

IBS AC podržava tvrtke (klijente) u pronalasku financijskih rješenja i aranžmana, kroz pregovore sa financijskim institucijama (banke, fondovi, agencije) i pri izradi optimalnog financijskog plana.

IBS AC sudjeluje u „potrazi“ za novim izvorima financiranja, posebno u slučajevima restrukturiranja i oporavka tvrtki.

IBS AC može ponuditi složene modele financiranja, primjerice implementaciju mješovitog kapitala ili rizičnog kapitala, financiranje prikupljanjem kapitala i sličnih izvora. Za poduzetnike početnike IBS AC podržava više ciklusa financiranja tijekom dužeg vremenskog perioda


Start-up i spin-off tvrtke i promjena vlasništva

Surađujemo i sa „start-up“ tvrtkama i tvrtkama koje ponovno kreću s poslovanjem nakon izdvajanja iz matičnih tvrtki, a što uključuje: izradu partnerskih ugovora, uređivanja odnosa između dioničara, kontakte s javnim i privatnim financijerima, kao i pronalazak rješenja vezanih uz organizaciju i strukturu projekta.

Često promjena rukovodećeg osoblja ili pozicija moći unutar tvrtke stvaraju probleme i u mnogim slučajevima ova pitanja nisu samo funkcionalne već i emocionalne prirode. U takvim situacijama, IBS AC često nastupa kao nepristrani i iskreni posrednik, usmjeren isključivo interesu same tvrtke, a ne pojedinaca ili interesnih skupina. Naši klijenti cijene i vrednuju takva znanja, pogotovo radi našeg dugogodišnjeg i konkretnog iskustva, koje implementiramo u rješavanje svakog pojedinačnog problema.